Hirsityöt
Vesa Kärkkäinen- ammattitaidolla ja luonnonmukaisesti

Veistän asiakkaan tilauksesta yksilöllisiä ja aitoja hirsitöitä puusta, joka on hieno ja moneen taipuva materiaali. Hirrestä syntyy kauniita ja aikaa kestäviä rakennuksia ja kalusteita, jotka ulkonäöllisesti ovat täysin ainutlaatuisia. Olen erikoistunut pelkkahirsien veistoon ja käytän erilaisia nurkkasalvoksia tilanteen mukaan. Käytän 6”-8” levyistä hirttä vaihtelevilla korkeuksilla. Massiivihirret halkeilevat kauniisti ajan myötä, mutta lämmönpitävyyteen halkeilu ei vaikuta.

Hirsien työstämiseen käytössäni on jyrsin, jolla tehdään varaukset hirteen. Nurkkasalvokset tehdään käyttäen apuna kirvestä, moottorisahaa ja käsisirkkeliä. Työni on käsityötä, joten jokainen rakennus on yksi laatuaan, eikä samanlaista tule varmasti vastaan! Olen maatalousyrittäjä ja kouluttautunut hirrenveistäjäksi, lisäksi minulla on monipuolinen rakennus- ja remontointikokemus. Omakohtaista tietotaitoa rakentamisesta löytyy runsaasti.

Hirsityöt voidaan toteuttaa myös asiakkaan omista puista. Kuusi ja mänty ovat pääasialliset materiaalit. Hirsityöt tehdään yleensä edellistalvena korjatuista osittain kuorituista puista, jotka ovat kuivuneet ilmavasti kesän ajan. Näin hirsikehikko painuu vähemmän ja nurkat pysyvät tiiviimpänä. Myös tuoreesta puusta voidaan tehdä hirsitöitä, jolloin käytetään ns. kiristyvää nurkkasalvosta.

Tuotteitani ovat muun muassa:
• hirsimökit ja talot
• saunat ja aitat
• laavut ja grillikatokset
• pihakalusteet


Asiakkaan tilaamat työt tehdään valmiiksi kehikoksi yrityksessäni Kiuruvedellä Pohjois-Savossa ja kuljetetaan purettuna asiakkaan tilaamaan kohteeseen. Rahti ja kehikon pystytys sopimuksen mukaan.

Ota reilusti yhteyttä ja kysy tarjousta!

 

 


 

 

 

Vesa Kärkkäinen   

Finland      

  p. 050-555 7113      

  vesa.karkkainen75 (at) gmail.com   

 
    
 
  Web Design Kubanne
www.kubanne.fi